Sähköpostipohjat

Sähköpostipohjat-työkalun avulla voit luoda sähköpostipohjia, joita voidaan käyttää sähköpostin luomisessa.

Jos haluat avata työkalun, napsauta Sähköpostipohjat nappulaa Sähköpostipohjat -osassa Asetukset -sivulla.

Tästä avautuu taulukko, joka sisältää kaikki olemassa olevat Sähköpostipohjat-työkalussa tallennetut pohjat:

• Voit luoda uuden sähköpostipohjan napsauttamalla Uusi sähköpostipohja.
  • Tuo sähköpostipohja klikkaamalla Tuo Sähköpostipohja.
  • Voit muuntaa vanhan pohjan napsauttamalla Konvertoi vanha pohja.
  • Voit muokata pohjaa napsauttamalla sen vieressä.
  • Jos haluat nimetä pohjan uudelleen, napsauta
  • Jos haluat tehdä kopion pohjasta, napsauta
  • Voit ladata pohjan napsauttamalla
  • Jos haluat poistaa pohjan, napsauta

Vanhojen pohjien konvertointi

Jos tietokanta sisältää vanhoja pohjia, voit muuntaa ne napsauttamalla Konvertoi vanha pohja. Valitse sitten pohja jonka haluat konvertoida:

Pohja konvertoidaan ja se tulee näkyviin sähköpostipohjat listaan.

Huomaa, että tämä komento ei ole käytettävissä, jos vanhoja pohjia ei ole.

Uusien sähköpostipohjien luominen

Sähköpostipohjien luominen

Uuden sähköpostimallipohjan luominen:

1. Napsauta Uusi sähköpostipohja Nyt näet listan aikaisemmin tekemistäsi malleista. Näissä valmiissa malleissa on kaikki Vinen peruselementit mukana.
  2. Napsauta haluamaasi pohjaa ja valitse Seuraava. Uusi sähköpostipohja -valintaikkuna tulee näkyviin, jonne yritystietosi otetaan asetusten Yritystiedot-kohdasta. Tietoja käytetään pohjassa kohdissa, joissa näytetään yritystietojasi.
  3. Kirjoita Uusi sähköpostipohja -valintaikkunaan uuden pohjan nimi ja muut puuttuvat tiedot ja napsauta OK. Uusi pohja luodaan ja avataan muokattavaksi.

Mallipohjien muokkaaminen

Mallipohjan muokkaustyökalu perustuu suosittuun html-editoriin (TinyMCE), johon on integroitu Vinen elementtejä. Malleja voidaan luoda ja muokata kuten normaaleja HTML-sivuja, niissä vain on mahdollisuus lisätä haluttaessa Vine-komponentteja.

Huom: Sinun on valittava haluamasi elementti ennen sen muokkaamista. Helpoin tapa tehdä tämä on napsauttaa oikeaa komponenttia muokkausohjelman alareunassa olevassa HTML-polussa:

Jokainen kappale esim. sisältyy erilliseen DIV-elementtiin. Jos siis haluat valita koko kappaleen, tulee sinun napsauttaa sen sisällä ja sen jälkeen vasemmanpuolesta div.- elementtiä.

Työkalupalkin komennot

Painike

Nimi / Info

Kuvaus

Ylin työkalupalkki

Vahvennettu

Valitse teksti ja klikkaa tätä lihavoidaksesi sen

Kursiivi

Valitse teksti ja klikkaa tätä kursivoidaksesi sen

Alleviivattu

Valitse teksti ja klikkaa tätä alleviivataksesi sen

Yliviivaus

Valittu teksti yliviivataan.

Tasaa vasemmalle

Keskitä

Tasaa oikealle

Tasaa molemmat reunat.

Valitse teksti ja napsauta tätä halutessasi tasata tekstin vasemmalle tai oikealle, keskittää sen tai tasata sen molemmista reunoista (tekstivälit säätyvät siten, että teksti on tasassa vasemman ja oikean marginaalin suhteen).

Pienennä sisennystä

Klikkaa tästä sisentääksesi vähemmän

Lisää sisennystä

Klikkaa tästä sisentääksesi enemmän oikealle.

Valitse teksti ja lisää haluamasi, ennalta määritetyt muotoilut, kuten kappale, osoite, otsikkotasot jne.

Valitse teksti ja napsauta tästä listasta sen muokkaamiseen haluamasi tyyli. Useita tyylejä voidaan soveltaa samanaikaisesti.

Valittujen tyylien vasemmalla puolella on harmaa pystypalkki.

Valitse kirjasinlaji.

Valitse kirjasimen koko.

Valitse haluamasi väri Tekstin väri -valinnasta.

Valitse valitun tekstin taustaväri Taustaväri-valinnasta.

Toinen työkalupalkkirivi

Merkitse kappaleeksi

Valitse oma HTML-koodi ja napsauta tätä luodaksesi siitä uuden kappaleen.

Etsi ja korvaa

Jos haluat etsiä tekstiä (ja korvata sitä tarvittaessa muulla tekstillä)

Lähdekoodi

Muokkaa HTML lähdekoodia

Kumoa / Tee uudelleen

Taulukko

Napsauta lisätäksesi ja määritelläksesi taulukon.

Tyhjennä muotoilu

Poistaa valitun tekstin muotoilun

Ei vaihtoa

Poistaa vaihdon

Näytä tekstilohkot

Näyttää katkoviivoin rajattuina tekstilohkot sekä niiden lajit.

Vaakaviiva

Lisää vaakaviivan kursorin kohdalle.

Luettelomerkkilista

Numeroitu luettelo

Tästä voit lisätä luettelomerkittyjä ja numeroituja luetteloita.

Lisää linkki

Napsauttamalla tätä voit lisätä linkin.

Poista linkki

Poista linkki klikkaamalla tätä.

Lisää/Muokkaa Kuvaa:

Klikkaa tästä kun haluat lisätä kuvan (esim. logo) tai muokata sitä.

Ohjevalikko

Avaa ohjeen

Kolmas työkalupalkkirivi

Vine elementit

Napsauttamalla tätä voit lisätä Vine-elementtejä.

Ei muokkausta

Määrittelee, miten elementtiä voidaan muokata Sähköpostieditorissa.

Piilotettava

Valitse tämä, jos haluat, että käyttäjä voi piilottaa valitut elementit sähköpostissa.

Sähköpostipohjan asetukset

Napsauta Malli-välilehteä määrittääksesi koko mallin yleiset asetukset.

Seuraavista asetuksista voit valita oletustyylin koko mallipohjalle.

Huom: Voit ohittaa nämä asetukset tyylillä, joka on nimenomaisesti asetettu yksittäisille tägeille.

• Perustekstin asetukset joilla voi vaihtaa peruskirjasintyyliä.
  • Linkin asetukset määrittääksesi lisättyjen linkkien asetukset.
  • Linkkinappulan asetukset määrittääksesi nappuloiden tekstin, reunan ja taustan värit
  • Taustavärit, jonka avulla voit valita mallipohjan sisemmän ja ulomman taustavärin.
  • Määritä tummanväriset pohjan asetukset, joita käytetään, kun 'tumma teema' on valittu sähköpostin vastaanottajan laitteessa.
  • Käytä Kappaleen otsikon fontin asetukset ja Kappaleen alareuna osia asettaaksesi nämä asetukset kaikille kappaleille pohjassa.
  • Voit nyt muuttaa painikkeiden värejä ja kappaleen taustavärejä, jos käytät sähköpostipohjia, jossa uusi Salli sähköpostin värien muuttaminen -asetus on käytössä.

Pohjan testaaminen

Napsauta Testaa lähettääksesi pohjan sähköpostina itsellesi nähdäksesi miltä se näyttää.

Paluu edellisiin versioihin

Voit nyt palata mihin tahansa sähköpostipohjan aiempaan versioon. Napsauta Historia ja sitten mitä tahansa aiemmin tallennettua versiota palauttaaksesi sen.

Klikattu versio latautuu editoriin ja voit tallentaa sen, jos haluat.

Pohjien tallentaminen

Napsauta Tallenna tallentaaksesi pohjan.

Kätevät näppäinoikotiet

Ctrl + Z - Kumoa

Ctrl + y - Tee uudelleen

Ctrl + b - Lihavoitu

Ctrl + i - Kursivoitu

Ctrl + u - Alleviivattu

Ctrl + 1 (2 ... 6) - H1 - H6

Ctrl + 7 - p

Ctrl + 8 - div

Ctrl + 9 - osoite

Palaa takaisin – Uusi kappale

Shift + Return – rivin vaihto painamalla yhtä aikaa Shift + Return -näppäimiä.

Kappaleiden lisääminen ja muokkaaminen

Kappaleen lisääminen

Jos haluat lisätä kappaleen, vedä se Lisää-välilehden kappaleluettelosta haluamaasi kohtaan pohjassa.

Kappaleen siirtämien

Vie hiiri siirrettävän kappaleen päälle, napsauta ja pidä painettuna ja vedä sitten kappale haluamaasi kohtaan viestipohjassa.

Valitse kappale, jonka haluat siirtää ja napsauta nuoli ylös tai alas siirtääksesi kappaletta haluamaasi suuntaan.

Kopion luominen

Valitse kappale, jonka haluat kopioida ja napsauta Asetukset-kuvaketta . Kappaleen kopio lisätään pohjaan.

Kappaleen poistaminen

Valitse kappale, jonka haluat poistaa, ja napsauta plus-merkkiä.

Lähdekoodin muokkaaminen

Napsauta muokataksesi kappaleen HTML-lähdekoodia.

Voit lisätä sähköpostipohjaeditoriin nyt oman HTML-koodisi ja valita sen ja käyttää sitten Merkitse kappaleeksi -komentoa luodaksesi siitä uuden kappaleen.

Kappaleen asetusten määrittäminen

Valitse määritettävä kappale ja napsauta Kappale-välilehteä, jossa voit määrittää monia kappaleen asetuksia.

• Valitse kappaleen alareunus:
  • Valitse sisempi ja ulompi väri
  • Valitse Sisällytä kappale sähköpostiin oletuksena, jos haluat että kappale lisätään automaattisesti uuteen sähköpostiin. Jos poistat tämän valintaruudun valinnan, tulee sinun lisätä kappale manuaalisesti käytettävissä olevien kappaleiden listasta.
  • Valitse Pienennä sisennystä halutessasi poistaa värilliset sivumarginaalit.

Kappaleiden kuvien määrittely

Korvaa kuvapaikkamerkit omilla kuvillasi:

1. Valitse paikkamerkki (tai kuva) jonka haluat korvata:

2. Napsauta Lisää kuva -painiketta työkalurivillä ja etsi kuvatiedosto:

3. Napsauta OK.

Kuvan koon säätäminen sähköpostiviesteissä

Jotta sähköpostikuvat näkyisivät paremmin ja ennakoitavammin erikokoisilla laitteilla, Vine skaalaa nyt kaikki kuvat oletusarvoisesti 650 kuvapisteen levyisiksi. Normaalisti tämän asetuksen pitäisi toimia hyvin kaikissa kuvissa ja sähköpostisovelluksissa, mutta tarvittaessa voit hallita tätä asetusta kaikille tai yksittäisille kuville sähköpostipohjassa lisäämällä vine-images-max-width attribuutti body tai img tägille.

Huomaa, että sähköpostieditori suosittelee, että kuvien leveyden tulisi olla 650 kuvapistettä (tai arvo jonka on asettanut vine-images-max-width attribuutti).

Kappaleen määrittelyjen asettaminen

• Hideable – valitsemalla tämän määrittelyn elementille voit piilottaa sen muokatessasi lähetettävää sähköpostia.

• Editori - tämä määrite kertoo sen kuinka elementtiä voi muokata sähköpostieditorissa.

• Ei muokkausta - muokkaus ei sallittu

• Vain tekstin muokkaus - vain tekstiä voi muokata. Muotoilua ei voi muuttaa.

• Muokkaus ilman fontteja - muokkaus sallittu, mutta fonttia ei voi muuttaa.

• Täysi muokkaus - kaikki editointimahdollisuudet käytössä.

Suosittelemme, että merkitset kuvat, linkit, ja otsikot ”Vain tekstin muokkaus”-merkinnällä.

Merkitse kappaleen leipäteksti ”Muokkaus ilman fontteja” -merkinnällä jotta käyttäjät voivat lisätä sinne kuvia, otsikoita ja linkkejä.

Jos haluat sallia fontin muuttamisen, napsauta leipätekstin kohdalla ”Täysi muokkaus”.

Kuinka asettaa joitain taustavärejä

Koko mallipohjan ulkoreunan värin asettaminen

1. Avaa vasemmanpuoleisessa ruudussa Malli-välilehti.
  2. Napsauta Taustavärit-ryhmän Ulompi-ruutua:
  3. Valitse väri värivalitsimesta:

Koko mallipohjan sisäosan värin asettaminen

1. Avaa vasemmanpuoleisessa ruudussa Malli-välilehti.

2. Napsauta Taustavärit-ryhmän Sisempi-ruutua.

3. Valitse väri värivalitsimesta.

Kaikkien painikkeiden ja linkkien värin asettaminen

1. Avaa vasemmanpuoleisessa ruudussa Malli-välilehti.

2. Napsauta Taustaväri-ruutua Linkin asetukset-osassa.

3. Valitse väri värivalitsimesta.

Rivin värin asettaminen

1. Napsauta rivin sisäpuolella ja napsauta sitten Taulukko-ikonia ja valitse Rivi->Rivin ominaisuudet (tai napsauta hiiren kakkospainiketta rivillä ja valitse Rivi->Rivin ominaisuudet).
  2. Aseta tarvittava väri Lisäasetukset -välilehdellä:
  3. Napsauta OK.

Solun värin asettaminen

1. Napsauta solun sisäpuolella ja napsauta sitten Taulukko-ikonia ja valitse Solu->Solun ominaisuudet (tai napsauta hiiren kakkospainiketta solussa ja valitse Solu->Solun ominaisuudet).

2. Aseta tarvittava väri Lisäasetukset -välilehdellä:

3. Napsauta OK.

CSS:n määrittäminen kappaleen elementeille pohja-editorissa

Voit määrittää CSS:n erikseen kappaleen yksittäisille elementeille.

Napsauta sen elementin sisällä, jolle haluat asettaa CSS:n.

Valitun elementin tyyppi ja määritellyt tyylit näytetään Elementti-välilehdessä:

Ruudullinen kuvio näkyy elementeille, joille ei ole asetettu väriä.

Valitse valitulle elementille tarvittavat tyyliasetukset. Poista tietty tyyli napsauttamalla sen vieressä.

Kun valitset värin elementille, sinulle näytetään lista kaikista nykyisellä sivulla jo käytetyistä väreistä. Napsauta jo käytetyn värin ruutua valitaksesi sen uutta elementtiä varten: